Lehetőleg a liszt és a cukor szobahőmérsékletű legyen.
Első lépésben kis lábasban összeolvasztjuk a mézet, zsírt és a fűszereket. Forralni nem szabad! Ha langyosra hűlt, belekeverjük a szódabikarbónát. Második lépésben átszitáljuk a lisztet és a porcukrot. Beleöntjük a 4 egész tojást, s a langyosra lehűlt lábaska tartalmát (méz, zsír, fűszerek, szódabikarbóna). Előbb kanállal jól el kell dolgozni, majd kézzel alaposan átgyúrni. Műanyag zacskóba téve pár órát pihentetjük. Később 50-60 mozdulattal átgyúrjuk, több lehet, de kevesebb nem! Ettől lesz szép sima a kisült mézesünk felülete. Zsíros fényű masszát kapunk. Tudnunk kell, hogy a mézes sütéskor a háromszorosára duzzad, tehát ehhez kell alakítani a nyújtás vastagságát. Kissé lisztezett deszkán, 2-4 mm vastagságúra nyújtjuk. A kisebb formákat 2-3 mm, a nagyobb formákat 3-4 mm vastagságúra. Ajánlatos az utolsó 2-3 nyújtást egy irányba végezni (akár vízszintes, akár függőleges), hogy a formák minél kevésbé torzuljanak. A kiszúrt formákat kartonlappal felemelve javaslom tepsibe rakni, így nem deformálódnak, mint ha kézzel raknánk. Ne tegyük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben összesülhetnek. Ha a begyúrt tésztát pihentetjük, dolgozik benne a szódabikarbóna, tehát magasabb, lazább lesz a süteményünk. Apróbb formáknál, hogy ne legyen vastag, begyúrás után azonnal sütöm, nem pihentetem.