vart31tvart31tvart31tvart31t
    0
    • FŐOLDAL
    •  
    • • Mézeskalács titkaim
    • • Ajándékok
    • • Egyéb
    •  
    • • Születésnapra, Névnapra
    • • Anyák napjára, Nőnapra
    • • Húsvéti ünnepekre
    • • Adventra és karácsonyra
    • • Eljegyzésre és esküvőkre
    • • Céges reklámajándékok
    • • Egyéb mézeskalácsok
    • • Kiállítási munkáim
    •  
    • • Mézeskalács receptek
    • • Díszítő máz recept
    • • Ötletek, praktikák
    •  
    • • Elérhetőség
    • • Kérdés, levélírás
    •  

      Hozzávalók:

      • 1 tojásfehérje (csírátlanítva)
      • pár csepp ecet (3-5 csepp)
      • 1 púpos teáskanál kukoricakeményítő
      • 18-20 dkg, kétszer átszitált porcukor (apró lyukú szűrőn).

      A porcukor mennyiségét nem lehet pontosan meghatározni, hisz függ a tojás nagyságától és a fehérje sűrűségétől.

      Tegyük tálba a fehérjét, ecetet, keményítőt, majd kanalanként adjuk hozzá a nagyon finomra szitált porcukrot (sokat felvesz!). Addig ismételjük folyamatos kavarás közben, míg sűrű, tejfölszerű masszát nem kapunk. Visszacsurgatva a kanállal, 10 mp-ig kell, hogy tartsa a vonalat, s csak ezután, nagyon lassan terüljön szét. Ekkor műanyag zacskóba rakjuk, majd gumival lezárjuk. A maradék mázat fedeles, zárható edényben, hűtőben tároljuk. Ollóval nagyon pici lyukat vágunk a zacskó sarkán, és úgy rajzolhatunk vele, mint a ceruzával. Ezt nevezzük írókázásnak.

      Megosztás
      1
      admin

      Comments are closed.

      Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat| Elállási nyilatkozat